Kenzie

Senaste inläggen

Av kenzie - 10 november 2016 21:59

Töat en del idag. När jag var i stallet var det 1 grad. Så jag lät vattenhinkarna hänga kvar i boxarna. Lunchade alla godingar och fyllde på med vatten.
Stallets hundar höll mig sällskap, vi släpper ut dom när vi lunchar.
Men fasen för att bära vattenkannor, min rygg dödar mig. Alla otympliga lyft och med lite vikt känns efteråt.

Passade på att göra alla sysslor när jag var där. Borstade av Nicke i hagen. Tog med ryktväskan dit istället för att ta in honom. Så vi umgicks i hagen, mys det med. Svarten passade på att få lite kel han med. Dom är verkligen så goa tillsammans :)

Sedan kom Emmy så jag blev kvar lite längre, trots att jag var klar. Mys att bara tjöta lite och umgås. Och igår fick jag träffa Anna en kort stund då hon kom till stallet. Saknar henne väldigt mycket. Men vi är allt väldigt avundsjuk på henne nu:) Där hon står nu har dom ridhus, hur lyxigt är inte det denna årstiden.

Var förresten tvungen att ta en bild på Emmys lille goding :) Han har börjat lägga sig i Nickes hö inne i boxen. Sötnöten!

ANNONS
Av kenzie - 9 november 2016 19:20

Har precis lagt mig i ett varmt bad. Lyckades inte få upp värmen efter att vi kom hem från stallet. Kände mig ruggig, så detta var riktigt gott :)

Lunchade hästarna idag. Med andra ord blev det två besök i stallet. Och det blir ju lite extra pyssel nu när vattnet fryser i hagarna. Plus att vi tar in alla hinkarna i stallet till sadelkammaren så de får tina upp.

Tog bort snöstyltor på Nicke och Svarten vid lunch. Emmy hade fått göra detsamma igår. Nicke får snösulor nästa vecka. Så tills dess får man hålla lite extra koll. Vill ju inte att han skadar sig igen.

Tankar o funderingar i badkaret
Det är klokt att lära känna varandra ordentligt. Har haft bråttom in i några relationer tidigare, som har kraschlandat totalt! Denna gången vill jag inte göra samma misstag. Vill hinna se både de bra och dåliga sidorna innan man tar ett stort steg och flyttar ihop.

Att alla förhållanden har olika spelregler vet väl de flesta. Man skapar egna vad som är ok och inte.
Tidigare har det aldrig varit okej med mina partners att jag skulle umgås med manliga vänner. Visst, jag åkte på mässor och så där jag umgicks med de som delade mitt intresse. Men jag skulle aldrig komma på tanken att gå ut och gå med en manlig vän, eller ensam åka hem till en annan man. Då hade jag fått fan för det. Visst, jag köpte resonemanget och respekterade det.

Så behöver jag inte tänka längre. Jag kan ta en kaffe ensam med en manlig vän, eller ta en promenad. För Martin umgås med tjejkompisar. Hjälper dem med diverse saker och tar promenader. Alltså, nya spelregler för mig ;) Inget jag är van vid, men helt okej för min del.

Nu skall jag äta lite gott som min docka har lagat <3

ANNONS
Av kenzie - 9 november 2016 04:20

Får väl se det som så att jag är uppe för att följa valet i USA. Men sanningen ser annorlunda ut, har ont. Klockan är alldeles strax fyra :(

Har varit hos veterinären och steriliserat lilla Signe. Så om två veckor flyttar hon till en bondgård. Både sorgligt och bra. Sedan vi flyttade till lägenheten har vi inte lyckats få henne att trivas, så för hennes skull är detta det bästa.

Ängslig liten Signe, ville ligga kvar länge i transportburen efter att vi hade kommit hem.

Sen låg hon en bra stund bredvid mig i sängen. Lilla skruttan.

Fick köra väldigt lugnt då jag ännu inte har fått bytt till vinterdäcken. Och vi har ju fått lite snö här. På parkeringen är det isgata. Temperaturen ligger runt -7.

Nu skall jag släcka ner igen och hoppas på att få sova. Har lunchningen av hästarna imorgon. Blir lite mer och tyngre jobb nu i och med kylan. Släpa runt på vatten till alla hästarna. Inte bra för en värkande kropp.

Valet...helt galet är allt jag kan säga om det. Eller skrämmande rent ut sagt!

Av kenzie - 7 november 2016 10:54

I fredags var det då dags för fjärde resan till Husaby. Vi lämnade stallplan vid halv sju. Kändes lite sådär när man såg hur snön låg på körbanan. Mari körde dock väldigt lugnt och tryggt, så jag kände mig snabbt avslappnad. Och efter Jönköping blev underlaget bättre.

Gott med lastbil istället för släp när vädret är halvkasst. Så vi blev faktiskt endast 5 minuter sena.

När vi var klara, var det ett glatt gäng som satte sig i lastbilen för att åka hem. Nicke blev friskförklarad och skall nu sättas igång. Äntligen! Stor glädje!

Det var en nöjd häst som fick komma ut i hagen när vi kom hem :)

Helgen för övrigt har varit trög, i lördags var jag på benen en stund. Sedan blev jag sämre efter fredagens bilresa. Och hela söndagen låg jag däckad :( Orkade inte prata utan slumrade och blundade. Hade förvarnat Martin att jag skulle bli sängliggande. Har ju varit riktigt dålig innan bilresan och åka bil längre sträckor, slår så gott som alltid ut mig helt.
Han var söt och ordnade med middag hela helgen.

Sedan vill jag bara skicka en kram till er som har lärt sig hur jag fungerar när jag mår som sämst. Att jag drar mig undan, inte hör utav mig, blir knäpptyst helt enkelt. Jag uppskattar att ni vet att denna årstiden är tuff för mig och att jag inget hellre vill, än att få lite energi och smärtlindring. För som det är nu så tar smärtorna all min energi och jag orkar knappt med mig själv. Att då försöka hålla en mask utåt, är stört omöjligt.

Ni finns i mitt hjärta och ni vet att jag kommer igen när värken lindras <3


Av kenzie - 2 november 2016 17:19

Idag kom den första snön här och under kvällen la den sig till och med på backen.

Jag mår fortsatt lika jävligt. Hade hoppats klara av att åka med Mari på ett litet äventyr ikväll, men kände att jag inte grejade det. Känner mig konstant trött och yr pga all värk. Räcker med att vi har en morgontid på Husaby nu på fredag som jag skall klara av. Morgnarna är ju absolut den allra sämsta tiden på dygnet för mig.

Igår red Emmy Nicke. Westernridning. Gick verkligen så bra. Han ville vara till lags och förstå vad hon bad om. Att skola om honom kommer inte att bli några som helst problem :) Han kan till och med början till spinn. Han älskar ju redan westernridningens långa tyglar, att man knappt tar hästen i munnen överhuvudtaget.

Myskillarna, så härligt att dom trivs så bra tillsammans :)

Av kenzie - 31 oktober 2016 22:20

Bloggen är ju som jag har beskrivit innan, lite av en dagbok, men mest använder jag den som en ventil. Eftersom det är valfritt att gå in och läsa här, så får man liksom ta min värk för det den är. Passar det inte, så är det så enkelt att man som "besökare" slutar gå in här.

Jag tycker det är skönt att faktiskt kunna sätta ord på mitt mående i skrift. Och när det känns som att jag har ondare än någonsin, kan jag gå tillbaka ett år i tiden och inse att det var likadant förra året. Att jag mår så här exakt varje år när sommaren är över. Det börjar oftast i oktober och har jag otur, håller det i sig ända till maj. Jag förtränger lite att det blir så här denna årstiden :(

Lika ledsen blir jag ändå varje år när detta börjar. Det värker så mycket mer. Pga kylan och de kalla vindarna får jag spänningar i nacken. Dessa ger i sin tur yrsel och illamående. Sover sämre och är konstant trött. Koncentrationssvårigheter och kasst närminne . Tyvärr gör ju allt detta i kombination att jag helst vill vara ifred. En sådan sak som att vara i stallet, är allt jag grejar när jag mår så här. Det räcker, energin tar slut. Men ändå, så glad att vi har Nicke. Annars hade jag definitivt isolerat mig helt. Hundarna är också bra medicin. Dom måste ut och dom håller mig sällskap när jag inte tar mig ur sängen. Djur är verkligen den bästa medicin och terapi i världen.

Till lite hästrelaterat istället. Anna flyttade till ett annat stall med sin häst idag. Och jag saknar henne redan.
Nicke var orolig när vi kom till stallet. Han saknade sin kompis som gick i hagen bredvid. Så tillsammans med Emmy pratade vi om att släppa ihop våra hästar. Dom står ju redan i boxarna bredvid varandra.
Tog in båda killarna i stallet, efter att dom hade blivit ompysslad gick vi ut till hagen med dem. Släppte dem och förväntade oss lite bus.
Inget alls! Kunde trott att dom alltid hade gått tillsammans.

Det var först när Arezzo och Princen fick gå över till hagen bredvid, som Nicke och Svarten drog ett race i hagen. Lyckliga hästar som frustade och njöt av varandras sällskap.
Hoppas det fortsätter så här bra med våra killar i samma hage.
Är Nicke glad är jag glad ;)

Av kenzie - 26 oktober 2016 01:55

En sjuk människas önskan är endast en - att bli frisk!
Tänk så mycket lättare livet hade varit då.
Jag hade sluppit ha värk dagligen. Hade kunnat röra på mig mer. Framförallt hade min ekonomi sett annorlunda ut. Denna månaden är kass. Väldigt kass. Restskatt och alla de vanliga utgifterna, dessa är mer än inkomsten. Vill man bryta ihop eller?!

Till på köpet rullade precis min nässpray in under sängen och jag kommer inte åt den...o klockan närmar sig 02:00, jag är klarvaken. Hade hoppats på att få somna i någorlunda vettig tid. Jag behöver min sömn.

Eftersom jag inte kan sova, så kikade jag på lite gamla bilder. Insåg att jag saknade min Iphone. Tyckte om bilderna jag tog med den, men fick snällt inse att det inte blir någon ny då min ekonomi inte tillåter mig detta.
Har inte ens fått in min kamerautrustning på service av samma anledning. Och det känns surt då fotografering är mitt stora intresse. Och fotoredigering är avkoppling för mig. Det gör att jag kan distrahera hjärnan för en stund.

Positiva klubben är vad jag är just nu...eller inte!Av kenzie - 25 oktober 2016 04:16

Kan inte sova inatt heller, gör för ont för att jag skall kunna slappna av. Klockan har hunnit bli 03:38, o inte en blund jag har fått. Galet hur mycket vädret spelar in. Det är nu man önskar att man var ekonomiskt oberoende, hade så varit fallet hade jag omgående köpt mig en lägenhet i Spanien. Där hade jag bosatt mig från september till maj. Men den turen har jag inte, som sjukpensionär har jag inte ens råd att åka utomlands.

Kikade in i våra förråd idag. Finns verkligen ingen plats för något mer där. Och inget kan jag göra mig av med. Det som gick att slänga, kördes till tippen vid flytten. Vi flyttade från ett hus till en 2:a, så det är ju faktiskt inte konstigt alls. Min tanke var att rensa lite, men det kunde jag glömma eftersom allt skall vara kvar. Däremot skall vinterkläderna fram. Eftersom vi bor såpass trångt, får vi inte plats med alla kläderna i lägenheten.

Märks att jag haft för mycket värk en längre tid nu. Känner att jag har svårt att hålla humöret uppe. Jag brukar lyckas dölja det rätt så bra. Slänger på lite smink och ett leende o frågar någon hur jag mår, så svarar jag alltid med ett okej.
Nu däremot så sminkar jag mig inte. Går i jogging eller pyjamasbyxor för att slippa sömmar som trycker och gör ont. Håret ser ut som f-n. Och bh:n tar jag inte heller på mig, gör ondare med den på.
Lättirriterad över att jag inte har ordning här hemma, har svårt för saker som står framme. Men pga utrymmet, så finns det ingen plats att ställa undan mer. Mitt akvarium står på golvet i vardagsrummet, funderar på att sälja det, trots att jag inte vill. Min plan var ju att starta upp det när vi flyttade hit.

04:05, det går inte snabbt att skriva när det värker i axlar och händer...märks förmodligen att jag är lite uppgiven. Mina inlägg är allt annat än positiva.

Snart är det dags för Nickes 4:e besök på Husaby. Mari har varit så gullig och lovat köra oss i deras nya fina hästlastbil. Är mycket tacksam för detta. Underlättar massor! Hoppas innerligt att han är bra och att vi slipper åka igen. Hans ben känns i varje fall bra.

Ni skall jag ge sömnen ett nytt försök och hoppas verkligen att sotaren som skall komma, inte kommer imorgonbitti. Vecka 43 var allt som stod på lappen.

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se