Kenzie

Senaste inläggen

Av kenzie - 15 november 2016 05:06

Kommer inte somna innan 05:30 idag...inte konstigt att jag inte klarar av att vara social, att jag inte hör av mig till folk, helst vill vara ifred. För ärligt, om andra skulle rannsaka sig själva. Försöka sätta sig in i min situation. Att ha influensaliknande värk i kombination med träningsvärk i stort sett hela kroppen, därtill avsaknad av ordentligt sömn under flera års tid. Som toppen på berget, en fruktansvärt liten inkomst. Är det konstigt att jag inte orkar?!

Och efter att ha varit i stallet, min frizon, mitt andningshål, där jag känner att jag vill lägga min lilla energi. Så är oftast min dag slut. Då behöver jag vila igen. Även om jag inte kan rida, så betyder det allt att bara få vara bland hästarna och att få umgås med likasinnade. Där vill jag hämta positiv energi. Och det får jag av dessa underbara djur som jag förälskade mig i redan som liten flicka. Plus i kanten är de dagar då jag får skratta gott en stund också.

Dags att göra ett nytt försök, måste verkligen få sova lite...

ANNONS
Av kenzie - 15 november 2016 01:45

Tröttsamt är vad det är. Har legat till sängs en bra stund nu. Och axlarna värker något så in i bänken. Blir tokig, men vill inte öka på dosen morfin. Resultatet av detta är att jag inte kan sova. Av ren utmattning brukar jag tillsist somna någon gång mellan 04:00 - 05:30. Djupsömn ett par timmar, sedan börjar slumrandet. Vaknar alldeles för lätt av minsta lilla ljud. Är någon hemma så brukar jag fortsätta blunda och inte prata, min förhoppning är ju alltid att få fler timmar med sömn per dygn.

Imorse fick jag slumrat till 10. Och eftersom ingen annan var hemma och jag hade kunnat vila i den totala tystnaden gick jag upp. Lever man med konstant värk och sover dåligt som en följd av detta. Så är de ensamma förmiddagarna värt allt. Att i tystnad, lugn och ro kunna ha sina morgonrutiner. Ingen stress.

Göra mitt kaffe, rosta ett par mackor och ta mina mediciner. Att krypa upp i soffan med kaffet och bara vara, inte prata utan vänta på att knopp och kropp någorlunda börjar bli lite följsamma.

Åkte ut till stallet vid två. Emmy var redan där. Alltid trevligt med sällskap :) Så vi fixade och donade med vårt. Övriga på gården kom hem och det blev en trevlig stund tillsammans med dem alla. Bara vår Anna som saknas...men vet att hon har det gott där hon står med Monter nu.

När jag kommer hem luktar det gott i hela lägenheten :) Min rara dotter har satt på kaffe och städat. Goa tös
Och är det några som förstår hur det är att leva med värk så är det de två. Men så är dom också uppväxta med en mamma som hela deras liv har haft ont. Dom vet hur jag är och hur jag behöver ha det för att klara vardagen. Stressas jag, tjatas på, jagas eller att det blir komplicerat, så drar jag mig undan. Jag klarar helt enkelt inte av press och stress. Då kollapsar systemet totalt och jag mår ännu sämre. Drar mig undan och avslutar relationer.
Själviskt kan tyckas, men lever man med värk 24/7 så måste man se till sitt eget bästa. Göra eller inte göra för att överleva skiten.


ANNONS
Av kenzie - 14 november 2016 01:17

Har legat till sängs en stund. Byter från ena sidan till den andra. Senaste skiten med min kropp är att axlarna nu också har börjat ge mig smärtor. Kan inte ligga på sidan utan att det gör ont, ligger jag på mage som jag brukar, med ena knäet uppdraget och en arm under kudden. Så får jag också ont i axeln/ axlarna.

Om 3 timmar ringer klockan. 04:00...Skall köra sonen till jobbet. Går ju tyvärr ingen buss så tidigt.

Vi åkte ut till stallet samtidigt som Emmy och Tony var där. Alltid trevligt med lite sällskap :)
Får många goda skratt av töserna, så även om jag har ont och egentligen hade velat ligga till sängs, är detta välbehövligt för mig. Tony är också en riktigt kul prick och att han trivs med oss tre yrhönor är trevligt.
Vi, jag och Tony är förresten uppvuxna på samma ställe i Göteborg, V:Frölunda och bodde där under nästan exakt samma period.

Innan vi fick ut hästarna för att röra på sig fixade vi boxarna och fodret. Drack cappuccino, tjötade, retades, jävlades och hade det lika kul som kvällen innan. Sedan blev det pyssel en lång stund med hästarna.

När det var dags för ridningen hade det börjat mörkna. Så himla tråkigt att det blir mörkt så snabbt. Emmy red Nicke barbacka och hade sin Svarten i ledrep. Gick kanon!
Bilderna nedan är tagna vid 16:20 ca och det var mörkt. Så inte de bästa korten precis.

Av kenzie - 10 november 2016 21:59

Töat en del idag. När jag var i stallet var det 1 grad. Så jag lät vattenhinkarna hänga kvar i boxarna. Lunchade alla godingar och fyllde på med vatten.
Stallets hundar höll mig sällskap, vi släpper ut dom när vi lunchar.
Men fasen för att bära vattenkannor, min rygg dödar mig. Alla otympliga lyft och med lite vikt känns efteråt.

Passade på att göra alla sysslor när jag var där. Borstade av Nicke i hagen. Tog med ryktväskan dit istället för att ta in honom. Så vi umgicks i hagen, mys det med. Svarten passade på att få lite kel han med. Dom är verkligen så goa tillsammans :)

Sedan kom Emmy så jag blev kvar lite längre, trots att jag var klar. Mys att bara tjöta lite och umgås. Och igår fick jag träffa Anna en kort stund då hon kom till stallet. Saknar henne väldigt mycket. Men vi är allt väldigt avundsjuk på henne nu:) Där hon står nu har dom ridhus, hur lyxigt är inte det denna årstiden.

Var förresten tvungen att ta en bild på Emmys lille goding :) Han har börjat lägga sig i Nickes hö inne i boxen. Sötnöten!

Av kenzie - 9 november 2016 19:20

Har precis lagt mig i ett varmt bad. Lyckades inte få upp värmen efter att vi kom hem från stallet. Kände mig ruggig, så detta var riktigt gott :)

Lunchade hästarna idag. Med andra ord blev det två besök i stallet. Och det blir ju lite extra pyssel nu när vattnet fryser i hagarna. Plus att vi tar in alla hinkarna i stallet till sadelkammaren så de får tina upp.

Tog bort snöstyltor på Nicke och Svarten vid lunch. Emmy hade fått göra detsamma igår. Nicke får snösulor nästa vecka. Så tills dess får man hålla lite extra koll. Vill ju inte att han skadar sig igen.

Tankar o funderingar i badkaret
Det är klokt att lära känna varandra ordentligt. Har haft bråttom in i några relationer tidigare, som har kraschlandat totalt! Denna gången vill jag inte göra samma misstag. Vill hinna se både de bra och dåliga sidorna innan man tar ett stort steg och flyttar ihop.

Att alla förhållanden har olika spelregler vet väl de flesta. Man skapar egna vad som är ok och inte.
Tidigare har det aldrig varit okej med mina partners att jag skulle umgås med manliga vänner. Visst, jag åkte på mässor och så där jag umgicks med de som delade mitt intresse. Men jag skulle aldrig komma på tanken att gå ut och gå med en manlig vän, eller ensam åka hem till en annan man. Då hade jag fått fan för det. Visst, jag köpte resonemanget och respekterade det.

Så behöver jag inte tänka längre. Jag kan ta en kaffe ensam med en manlig vän, eller ta en promenad. För Martin umgås med tjejkompisar. Hjälper dem med diverse saker och tar promenader. Alltså, nya spelregler för mig ;) Inget jag är van vid, men helt okej för min del.

Nu skall jag äta lite gott som min docka har lagat <3

Av kenzie - 9 november 2016 04:20

Får väl se det som så att jag är uppe för att följa valet i USA. Men sanningen ser annorlunda ut, har ont. Klockan är alldeles strax fyra :(

Har varit hos veterinären och steriliserat lilla Signe. Så om två veckor flyttar hon till en bondgård. Både sorgligt och bra. Sedan vi flyttade till lägenheten har vi inte lyckats få henne att trivas, så för hennes skull är detta det bästa.

Ängslig liten Signe, ville ligga kvar länge i transportburen efter att vi hade kommit hem.

Sen låg hon en bra stund bredvid mig i sängen. Lilla skruttan.

Fick köra väldigt lugnt då jag ännu inte har fått bytt till vinterdäcken. Och vi har ju fått lite snö här. På parkeringen är det isgata. Temperaturen ligger runt -7.

Nu skall jag släcka ner igen och hoppas på att få sova. Har lunchningen av hästarna imorgon. Blir lite mer och tyngre jobb nu i och med kylan. Släpa runt på vatten till alla hästarna. Inte bra för en värkande kropp.

Valet...helt galet är allt jag kan säga om det. Eller skrämmande rent ut sagt!

Av kenzie - 7 november 2016 10:54

I fredags var det då dags för fjärde resan till Husaby. Vi lämnade stallplan vid halv sju. Kändes lite sådär när man såg hur snön låg på körbanan. Mari körde dock väldigt lugnt och tryggt, så jag kände mig snabbt avslappnad. Och efter Jönköping blev underlaget bättre.

Gott med lastbil istället för släp när vädret är halvkasst. Så vi blev faktiskt endast 5 minuter sena.

När vi var klara, var det ett glatt gäng som satte sig i lastbilen för att åka hem. Nicke blev friskförklarad och skall nu sättas igång. Äntligen! Stor glädje!

Det var en nöjd häst som fick komma ut i hagen när vi kom hem :)

Helgen för övrigt har varit trög, i lördags var jag på benen en stund. Sedan blev jag sämre efter fredagens bilresa. Och hela söndagen låg jag däckad :( Orkade inte prata utan slumrade och blundade. Hade förvarnat Martin att jag skulle bli sängliggande. Har ju varit riktigt dålig innan bilresan och åka bil längre sträckor, slår så gott som alltid ut mig helt.
Han var söt och ordnade med middag hela helgen.

Sedan vill jag bara skicka en kram till er som har lärt sig hur jag fungerar när jag mår som sämst. Att jag drar mig undan, inte hör utav mig, blir knäpptyst helt enkelt. Jag uppskattar att ni vet att denna årstiden är tuff för mig och att jag inget hellre vill, än att få lite energi och smärtlindring. För som det är nu så tar smärtorna all min energi och jag orkar knappt med mig själv. Att då försöka hålla en mask utåt, är stört omöjligt.

Ni finns i mitt hjärta och ni vet att jag kommer igen när värken lindras <3


Av kenzie - 2 november 2016 17:19

Idag kom den första snön här och under kvällen la den sig till och med på backen.

Jag mår fortsatt lika jävligt. Hade hoppats klara av att åka med Mari på ett litet äventyr ikväll, men kände att jag inte grejade det. Känner mig konstant trött och yr pga all värk. Räcker med att vi har en morgontid på Husaby nu på fredag som jag skall klara av. Morgnarna är ju absolut den allra sämsta tiden på dygnet för mig.

Igår red Emmy Nicke. Westernridning. Gick verkligen så bra. Han ville vara till lags och förstå vad hon bad om. Att skola om honom kommer inte att bli några som helst problem :) Han kan till och med början till spinn. Han älskar ju redan westernridningens långa tyglar, att man knappt tar hästen i munnen överhuvudtaget.

Myskillarna, så härligt att dom trivs så bra tillsammans :)

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se