Kenzie

Senaste inläggen

Av kenzie - Tisdag 7 feb 07:19

Sov oroligt inatt. Tittade på klockan varje timma i princip. Och varje gång jag vaknade tänkte jag på en liten person <3 Vissa människor berör en lite mer än andra.

Igår hade jag lika ont i nacken, men ville ändå till stallet. Fick ta det lite lugnare än vanligt. Bjöds på lunch och hade det trevligt med tjejerna.

När jag kom till mitt "andra" hem fick jag semla och kaffe. Och lite senare en god gryta :-D
Som han skämmer bort mig med god mat och kärlek. Underbara man <3

Nu skall jag försöka få någon extra timmes sömn. För ikväll behöver jag vara lite pigg :-)

ANNONS
Av kenzie - Måndag 6 feb 00:03

Eller är det whiphlashskadan som krånglar? I vilket fall som helst har jag haft djävulskt ont hela dagen. Svetten rann längs halsen idag när vi var i stallet, pga smärtorna.
Mari hade också ont. Men som alltid, vi håller humöret uppe :-)
Jag hade dock laddat med en oxy innan jag åkte dit. Som inte hjälpte dessvärre.

Som alltid den senaste tiden fikade vi, det bjöds på god fruktsallad som Maris barn hade gjort. Glass serverades till det och gott kaffe. Trevligt brejk i stallsysslorna :-)

Nu skall jag förhoppningsvis få minst 2 timmars sömn innan jag kör Philip till jobbet. 04:00 ringer klockan.

Nattinatt :-*

ANNONS
Av kenzie - Torsdag 2 feb 12:21

Innan jag går utanför dörren, tar jag alltid ett bad. Behöver värma och mjuka upp mina värkande leder. Det gör gott för stunden.

Har blivit värdelös på att läsa de bloggar jag följer och då är det bara två :-P Mariannes och Ingelas, får läsa ikapp mig någon dag ;-)

Funderade inatt när jag låg vaken med värkande kropp. Att man kan få vara så här lycklig, trots all värk. Underbar känsla!

Har även funderat på om jag skall sätta lösen på bloggen. Tanken har funnits flera gånger tidigare. Jag skriver ju i första hand för min egen skull. Har alltid tyckt om att skriva. Och även om jag står för varenda ord här, kan vara brutalt rak och ärlig. Vilket kan ta hårt på en del. Men aldrig, aldrig att jag skulle uttrycka mig negativt om någon som varit lika rak och ärlig mot mig. Så det kan vara gott att stänga ute en del, det räcker med er som jag vet följer bloggen. Och som känner mig för den jag faktiskt är, en person med ett otroligt stort hjärta, omtanke och kärlek, till de som respekterar mig. Min självrespekt och självförtroende gör att jag utesluter de som missbrukar mitt förtroende. Jag har helt enkelt inte plats för dem. Har blivit för gammal för att ge personer som ljuger för mig en ny chans. Livet är så kort, det tror man inte när man är ung. Men det är det. Det var inte längesedan jag var småbarnsförälder, känns det som. Min yngsta blir 19 år! Så idag är jag hårdare i mitt val av vänner. Jag har redan de i mitt liv som betyder något. Har inget behov av att omge mig med ytligt bekanta bara för att, av den enkla anledningen, jag trivs med mig själv. Jag är nöjd med mig själv, tycker om mig själv, precis som jag är.

Det enda, absolut det enda jag skulle vilja ändra på...är min hälsa. Och eftersom detta inte går att bota, så gäller acceptans.

Så där, då har jag återigen pladdrat på om allt och ingenting :-D Jag gör nog slag i saken och sätter lösen ;-)

Av kenzie - Torsdag 2 feb 02:40

Då kör vi denna varianten inatt. Klockan är över 2 och jag är klarvaken. Fick skapligt ont under kvällen, vilket håller i sig och gör att jag inte kan sova.
Bara att gilla läget, har man kronisk värk så styr man inte sina dagar/nätter sjäv. Man får anpassa sig efter kroppen.

Vid halv tolv åkte jag till Mari, vi hade bestämt att jag skulle äta lunch där. Riktigt god mat bjöds det på. Så smarrigt :-D

Vi hann även pyssla en stund på utsidan innan hon skulle iväg.
Men Åsa kom och höll mig sällskap undertiden. Tjötade och grejade i stallet. Himla trevligt!

Efter en stund kom Nicole med två kompisar. Nicke hämtades direkt för att få lite massage och efteråt fick han på sig sitt tunt fodrade regntäcke.

Jag hade förberett kaffet, så när Mari kom hem igen, gick vi in och fikade. Go som hon är, slängde hon först ihop en sockerkaka :-D Blev en riktigt trevlig stund i stallet, god mat, kul och trevligt sällskap.

Så idag har jag gjort något jag sällan gör. Ätit lagad mat 2 ggr på en dag. Supergod middag blev det.

Imorgon åker jag och Mari för att hämta spån. Tur för oss som har värkande/krånglande kroppar att man inte behöver lasta på spånbalarna själv.

Undra om Tony vaknar till ifall jag kryper nära, vill somna så nära honom som möjligt.

Men oj, har ju helt glömt...jag har mailat vårt intresse på en häst. Jag och Tony är inne på att ha en gemensam häst :-D

Berättar mer, när jag själv vet mer...

Sweet Dreams!

Av kenzie - Onsdag 1 feb 07:12

Vi lade oss tidigt. Somnade relativt tidigt också. Underbart att somna tillsammans, nära varandra varje kväll.

Snart kommer nya sängen. Tony köpte en ny. Ut med det gamla för att leva i nuet ;-) Vi har även pratat om att ändra om i vardagsrummet. Temat blir western. Att vi skall flytta ihop, det är vi redan på det klara med. Men vi tar det lugnt, rusar inte in i något. Vi är så stärkta i våra känslor för varandra, så det behövs inte.

Dagens rubrik, vaknade vid 2. Slumrade till, tittade på klockan igen, 03:14. Blundade och 04:07 var jag klarvaken. Gick upp när Tonys alarm ringde. Tog mina mediciner. Drack kaffe och åt frukost tillsammans.
Han var inte kry, så får se om han grejar en hel arbetsdag. För gå till jobbet skulle han. Enveten <3

Åker till Mari lite senare, hon skall göra lunch åt oss. Gott att även fått rutin på att äta flera mål mat om dagen. Energi behövs. Och framförallt regelbundna måltider.
Att jag har fått något extra trivelskilo sedan jag träffade Tony, gör absolut ingenting :-D
Har än så länge aldrig mött/hört en man som inte vill ha en kvinna med former ;-)

Nu skall jag krama lite på min fina lilla Lycka, min följeslagare och vän.


Av kenzie - Tisdag 31 jan 09:38

Snart 5, vaknade tidigt och kunde inte somna om. Klarvaken. Kröp nära Tony som direkt kramade om mig. Så mycket kärlek, från båda håll.

Helgen har varit lugn och skön. I fredags sov Nicole också här hos Tony. Så vi fick en kväll med båda våra tonåringar. Det gillar jag, mycket. Bara Fille som saknades. Men han ville vara hemma.

I lördags tog vi en promenad med Nicke. Mari följde med tillsammans med deras unghäst Prince Of Passion. En otroligt cool kille. Tryggare och bättre unghäst har jag aldrig träffat. Inget bekommer honom. Maris dotter tog sin ponny i släptåg. Mysigt att gå ut ihop med hästarna :-D småtjöta och ha allmänt trevligt.

Efter promenaden gick vi in i ena hagen. Nicole longerade Nicke och Mari Princen. Även detta klarade han med bravur! Denna underbara unghäst. Som för övrigt är tillsalu. Pappan är Pre och mamman halvblod.

I söndags tog jag och Tony stallet. Nicole hade besök, så hon var hemma.

Och igår var det jag och Nicole som åkte själva till Nicke. Blev en promenad då med. Vi håller igång honom så gott det går beroende på vädret. Han mår bäst när han får röra på sig. Och hans välmående kommer alltid i första hand.

Blev en härlig promenad och jag fick hjälpa en lite kalv in till sin mamma. Han hade kommit utanför tråden den lille busen.
Vid stallet väntade Mari med kaffe :-D
Och sedan fixade vi stall och hö tillsammans. Gott och trevligt att hjälpas åt.

Vi har fått två inbjudningar till fest. Den ena i slutet av februari och den andra i april. Den i februari fick vi varsin inbjudan till då vi båda känner värdparet. Värdinnan har jag känt i flera år nu. En rak, go och väldigt ärlig tjej. 


I april är jag medbjuden som respektive. Vet vem födelsedagsbarnet är, men ingen jag känner. Här är det enbart Tonys vänner :-D

Idag, har dammsugit lite snabbt. Kör en tvättmaskin och har plockat undan i köket. Skall strax lägga mig i ett bad. Ev. tar jag en sväng förbi Abborrakull på hemvägen. Eller till Mari och tar en kaffe med henne. Får se hur jag gör. Hoppas att vi kan ta en promenad med Nicke lite senare också. Gott att få röra på sig.

Tänkte på en sak för några dagar sedan. Saker man skriver, både här och på Fb kan göra att fler än en person känner sig träffade. Och jag kan väl känna som så, känner man sig träffad av det någon skriver. Så kanske man borde rannsaka sig själv. För har man ett rent samvete, oklanderligt beteende, så finns det ju faktiskt ingen anledning att ta åt sig personligen.
Så fungerar det för mig, folk kan skriva precis vad de vill. Jag tar inte åt mig överhuvudtaget. Mitt samvete är rent, likaså mina handlingar, så varför skulle jag bry mig. Jag kan vara hård mot människor då de har sårat mig. Men är de ärliga är jag en väldigt förlåtande person. Alla kan göra fel, jag har gjort fel många gånger. Och gör jag fel mot en person, så berättar jag alltid innan jag får frågan. Detta pga att mitt samvete är väldigt stort. Jag förlorar hellre en person i mitt liv genom att vara ärlig, än att ha varit oärlig. Detta för mitt eget samvetes skull.
Detta var dagens tanke

Av kenzie - Fredag 27 jan 12:11

Sov som en stock inatt, vaknar dödstrött. Baksidan av fibromyalgi är att trots sömn, så vaknar man aldrig utvilad.

Känner mig som en zombie. Men det brukar bli bättre efter att jag har tagit mitt dagliga bad. Får jag mjukstarta med mina mediciner, kaffe och mat, så brukar det kännas bättre efter ett tag.

Stallet vid nio blev inte av. Mari har dessvärre som mig, sömnlösa nätter pga sjukdom. Så vi sköt upp det till senare. Och hon är lika hårdnackad, vi är envisa rackare. Som gör mer än vad våra kroppar egentligen klarar, utan gnäll. Oftast med ett leende på läpparna, pratar och skojar trots värkande och strulande lemmar.

I vilket fall som helst var det skönt att få sova ut. Inget som störde mina tankar. Inga bilder i huvudet. Riktigt gott då det var ett tag sedan. Inser nu varför jag har haft svårt att sova det sista. Är man känslig så är man. Det är en del av mig, jag accepterar det. Även om det hade underlättat att vara mer okänslig. Kan inte stänga av lika lätt längre. På både gott och ont. All kärlek jag har tillåtit mig att känna har gjort mig sårbar. Det är okej.

Att älska och älskas ger så mycket. Och jag är tacksam över att ha vågat ge av mitt innersta ännu en gång. Något jag bestämde mig för att aldrig göra igen, det var ca 8 år sedan jag lovade mig själv det.

Av en slump kom Tony in i mitt liv och ändrade på det. Idag älskar jag, saknar o längtar de korta stunder vi är ifrån varandra. Vill att han vidrör mig, vill vara nära, höra hur mycket han älskar mig.

Av kenzie - Torsdag 26 jan 22:48

Jag klagar sällan, människor i min omgivning vet oftast inte hur ont jag egentligen har.

Dom senaste dagarna har varit illa. Inte sovit och ramlat pga yrseln och illamåendet. Blir ofta så när nerver ligger i kläm.

Jag försöker ändå alltid göra det bästa av dagarna. Vara glad och så positiv det bara går. Vinner så mycket mer på det. Min omgivning mår bättre och jag likaså.

Dagen började dock segt. Bristen på sömn gör sitt. Drack kaffe och plockade undan i köket. Vilade och åt sedan lunch. Tony hade sparat mat från gårdagens middag åt mig. Det var lika gott idag. Han är grymt duktig på att laga mat :-)

Innan jag åkte hem svängde jag in på Willys. Handlade lite middagsmat och frukt. Nicole var sugen på fruktsallad. Köpte laktosfriglass. Sjukt att det skall behöva kosta mer när det är laktosprodukter.

Longering stod på schemat för Nicke. Men först gjorde vi stallet tillsammans med Mari, drack lite espresso och tjötade. Trivsamt! Vid longeringen fick Nicke ett glädjefnatt, gjorde ett skutt så vänstra skon flög iväg.
Vid ett sådant tillfälle är det riktigt lyxigt att ha sin häst uppstallad hos en hovslagare.
Ett par timmar senare satt skon på igen :-)

Så imorgon åker vi till stallet redan vid 9. Tjejerna skall rida ut, tror att jag skall försöka gå med en bit. Behöver röra lite på mig även om det gör ont. Var längesedan jag följde med på en promenad vid sidan om.

Inatt skall jag sova hemma, det var ett tag sedan. Behövde lite tid med mina ungdomar. Vi har ätit gott, både middag och efterrätt
Sett på film och bara haft det gott.

Nu blir det snart sängen, försöka få några timmar innan det är dags att gå upp igen.
Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se