Kenzie

Senaste inläggen

Av kenzie - Måndag 22 maj 02:32

Tillfälligt tillbaka efter uppehållet. Behövde pausa lite kände jag. Inga större förändringar har skett. Livet är lugnt. Har härligt förstående människor runt mig. Ingen som ger mig dåligt samvete för att min ork och energi inte räcker till. Tony är fantastisk när det kommer till den biten! Mer empatisk och förstående partner har jag aldrig mött. Jag kan välja att lägga min energi på att åka till stallet, skulle jag sedan inte orka träffa honom, så visar han full förståelse. Eller så kommer han till oss i stallet och ger en hjälpande hand.

Värken har varit ihållande besvärlig. Sover fruktansvärt dåligt och har fått börja med att ha stödstrumpor nattetid. Myrkrypningar och kramp. Men ryggen är alldeles kass. Får ta Oxy dagligen nu. Mina tankar på en flytt till Spanien känns bara mer och mer intressant. Jag behöver värmen. Dessa väderväxlingar här i Sverige är katastrofala för min hälsa.

Lite bilder från de senaste månaderna kommer här:

Vädret var ju lite lustigt i slutet av april, början av maj. Från solsken till snö.

Många härliga ridturer och promenader blev det oavsett väder.

Från snö till regn...hittade två som hade sökt skydd.

Den ene passade på att äta gran ;)

Så jag och Emil ställde oss också en stund under granarna :)

Nicke har blivit så fin! Nicole har gjort ett kanonjobb med honom efter senskadan. Liksidig, hon verkligen har lagt ner hela sin själ på att han skall bli bra. Och klok som hon är, trots att han är friskförklarad, så väljer hon bort hoppningen. Istället kommer inriktningen bli westernridnig. Vi båda har blivit medlemmar i närmsta klubb. Så nu skall dom bara ha sig en kvalitetswesternsadel. Min duger till skogsturer, så den behåller jag till mig.

Många sådana här promenader har det också blivit. Vi promenerar gärna med honom vid vår sida.

Två nöjda killar som fick ny hage :)

Otroligt nöjd kille sedan han började gå med Arezzo.

Alltid lika härligt med alla hästar och hundar!

En liten Pelle har kommit till gården.

Yngsta ekipaget i stallet, ett underbart team.

Mina fina!

Och äntligen kom värmen!

En liten utflykt med båda mina ungdomar och sonens flickvän blev det häromdagen. Mys!

Nicke har också hunnit med att fylla 12 år <3

I 27 graders värme hjälptes vi åt att fixa hagarna. Ju fler desto roligare. Och trevligt hade vi :)

Får se om jag bloggar något mer, har verkligen tappat suget. Kanske göra en bildblogg istället. Tar iofs endast kort med mobilen numera. Men ändock lika kul med bilder. Det ger sig hur det blir med skrivandet...

ANNONS
Av kenzie - Fredag 21 april 00:47

http://battrehalsa.nu/lakaren-har-en-kronisk-sjukdom-har-kommer-11-saker-hon-vill-att-du-ska-veta-om-livet-som-sjuk/

Behöver uppdatera mig själv ibland när de jobbigaste perioderna kommer...och även om jag förklarar gång på gång för andra, så finns det de som ändå aldrig förstår! Utan vänder sin saknad och längtan till elakheter och förtal. En paus från alla sociala medier av mig, vilket jag inte upplyste någon om, ledde till att jag på insta kunde läsa att jag var ett pack. Vid konfrontation visade det sig att personen trodde att jag tagit bort denne och dennes familj från FB. TRODDE! Och istället för att fråga drar man igång sina egna tolkningar och spyr ur sig dumheter. Bara en vecka tidigare blev jag så väl omskriven på dennes blogg för att nästa vara en idiot och pack, tillsammans med några till personer som råkade ut för dessa egentolkade saker. Efter att gång på gång förklarat att min energi inte räcker åt alla, pga det som tas upp under punkterna i artikeln, så har jag upprepade gånger sagt att det är ok att komma till oss när vi är i stallet. För det är där jag är tillsammans med Nicole och får mitt lilla sociala behov täckt. Det är vad jag orkar med. Och jag har under några år valt att lägga den lilla energin där. Då det personligen ger mig så mycket, ren skär friskvård. Det som gör mig så ledsen och besviken är att personen ifråga innerst inne vet om allt detta. Att jag umgås i stallet och efter det får jag vila min kropp och knopp igen i hemmets lugna vrå. Så har det alltid varit. Denna gången varken orkade jag eller ville förklara då jag gjort det så många ggr sedan flytten. Och när det skrivs elakheter och rent förtal, då finns det inget mer som jag vill lägga någon del av min lilla energi på mer.

Och artiklar jag delar på FB, är sådana som intresserar mig. Inget annat! Om någon tar åt sig, så finns det kanske en anledning till det. Men jag kan inte ta hänsyn till att någon av de över 400 personerna på min fb tar det personligt. Det är alltifrån fibromyalgi, stora blodmasken, travbanors feldoseringar, hovar (än mer intressant efter Nickes senskada), bett (då vi lärde oss mycket efter vet. Ulrikas senaste besök) och unghästar. Vi har ju Nicke på ett stuteri, så självklart vill jag lära mera nu när jag har förmånen att ha någon att lära utav. Så att läsa en artikel, dela för att jag tycker den är intressant och bra, har inte med någon direkt annan person att göra. Om så var fallet borde jag fått fan även av de westernryttare jag har på fb, de som rider sina tvååringar. Men tror man på det man själv gör och anser det vara rätt, så hänger man inte upp sig på en delad artikel på någons fbsida.

Hade egentligen inte tänkt yppa ett ord om detta, men efter lite sömn och mycket värk blev jag irriterad ju mer jag tänkte på det.

Så att pga kronisk värk inte ha den energin man önskar, att inte klara av att flänga runt eller ha flera bollar i luften samtidigt gör en inte bara ledsen och deprimerad i perioder. Utöver det skall man stå ut med andra människors dumheter också. Tillslut drar man sig undan och slutar att förklara. Livet blir enklare så.

Och när en person bara ser det den har gjort för någon annan och inte det den har fått tillbaka. Då är det inte vänskap det handlar om. Jag vet och har vett att uppskatta den hjälp jag fått. Och det visade jag genom att ställa upp som barnvakt, djurvakt, stötta när det var kämpigt, gav bort en kamera värd nästan 4000, en cakepopmaskin, barbord och stolar, ett sexkantigt akvarium med ljusramp, pump och ett svart tillhörande pelarbord, en väldans massa stolp, tråd, aggregat med batteri och diverse hästsaker från min dotter.
Jag visade verkligen tacksamhet!

Att jag sedan tvingades flytta 3,5 mil och inte var tillgänglig på samma sätt längre pga ekonomi och mående, kunde inte tas. Lämnade sällan hemmet då jag bodde där heller, av samma orsak. Men ser man bara sin egen saknad av något man hade, och inte lyssnar på det jag faktiskt säger. Så går det inte att ha någon relation. Börjar man sedan använda sina barn som vapen för att ge mig dåligt samvete. Då stänger jag av helt!

Ändå vet denna person att jag är såpass dålig i perioder att det kan gå veckor innan jag går utanför dörren. Jag har öppnat mig totalt och berättat hur jag verkligen mår.
Inget jag gör på fb och helst inte här heller!
Men, jag lever på knappt 10.000 i månaden. Som sjukpensionär åker man dessvärre på restskatt år efter år. I år hamnade den på dryga 10.000:- Pengar jag inte har. Efter samtal till fk där jag måste be dem dra mer skatt, kommer jag ha dryga 9000:- att leva på. Så jag lever med en konstant stress pga min dagliga värk och ekonomi. Jag behöver därför inga komplicerade människor i mitt liv. Och absolut inte sådana som far med osanningar, såsom att jag pratar skit. Att uttrycka sig om andra gör alla, kan man stå för saker och ting anser jag det inte vara skitsnack. Men personen glömmer uppenbarligen själv att denne har ventilerat personer med mig, både familj, släkt och vänner. Sorgligt men sant!

Så med facit i hand känns ett avslut bäst. Även om det är sorgligt att en persons egna tolkningar ledde till detta. Det hade aldrig behövt bli så. En vänskap kan finnas även om man bara träffas några gånger per år. Och jag är idag än mer tacksam till alla dom som verkligen förstår och allt är som det skall när vi väl träffas, även om det har gått ett år.

Dagens visdom, skapa inte dina egna sanningar, fråga berörd person istället. Och hur ledsen, besviken eller arg du än är, kalla inte andra människor för pack, idioter och andra dumma ord. Det går sällan att reparera en relation efter något sådant.

Nu släpper jag detta för gott!

Ett tillägg, alla kostnader för hästen sköter min dotter själv.

ANNONS
Av kenzie - Torsdag 9 feb 15:06

I tisdagskväll var vi på smygpremiären av Fifty Shades Of Darker! Loved it!!!

Men först åt vi på Pinchos. Älskade dottern bjöd på detta :-D

Hade en supermysig kväll. Väl behövd!

Min värk är fortfarande överjävlig, men som alltid biter jag ihop och kämpar på. Dock består dagarna av vila och återigen vila. Försöker lyssna på min kropp och vara rädd om mig.

Hela förmiddagen har jag haft en liten svans efter mig. Tonys katt har inte lämnat min sida. Tror hon känner av hur ont jag har.

Nu i eftermiddag skall jag ringa och prata med ägaren till hästen vi är intresserade av :-)

Av kenzie - Tisdag 7 feb 07:19

Sov oroligt inatt. Tittade på klockan varje timma i princip. Och varje gång jag vaknade tänkte jag på en liten person <3 Vissa människor berör en lite mer än andra.

Igår hade jag lika ont i nacken, men ville ändå till stallet. Fick ta det lite lugnare än vanligt. Bjöds på lunch och hade det trevligt med tjejerna.

När jag kom till mitt "andra" hem fick jag semla och kaffe. Och lite senare en god gryta :-D
Som han skämmer bort mig med god mat och kärlek. Underbara man <3

Nu skall jag försöka få någon extra timmes sömn. För ikväll behöver jag vara lite pigg :-)

Av kenzie - Måndag 6 feb 00:03

Eller är det whiphlashskadan som krånglar? I vilket fall som helst har jag haft djävulskt ont hela dagen. Svetten rann längs halsen idag när vi var i stallet, pga smärtorna.
Mari hade också ont. Men som alltid, vi håller humöret uppe :-)
Jag hade dock laddat med en oxy innan jag åkte dit. Som inte hjälpte dessvärre.

Som alltid den senaste tiden fikade vi, det bjöds på god fruktsallad som Maris barn hade gjort. Glass serverades till det och gott kaffe. Trevligt brejk i stallsysslorna :-)

Nu skall jag förhoppningsvis få minst 2 timmars sömn innan jag kör Philip till jobbet. 04:00 ringer klockan.

Nattinatt :-*

Av kenzie - Torsdag 2 feb 12:21

Innan jag går utanför dörren, tar jag alltid ett bad. Behöver värma och mjuka upp mina värkande leder. Det gör gott för stunden.

Har blivit värdelös på att läsa de bloggar jag följer och då är det bara två :-P Mariannes och Ingelas, får läsa ikapp mig någon dag ;-)

Funderade inatt när jag låg vaken med värkande kropp. Att man kan få vara så här lycklig, trots all värk. Underbar känsla!

Har även funderat på om jag skall sätta lösen på bloggen. Tanken har funnits flera gånger tidigare. Jag skriver ju i första hand för min egen skull. Har alltid tyckt om att skriva. Och även om jag står för varenda ord här, kan vara brutalt rak och ärlig. Vilket kan ta hårt på en del. Men aldrig, aldrig att jag skulle uttrycka mig negativt om någon som varit lika rak och ärlig mot mig. Så det kan vara gott att stänga ute en del, det räcker med er som jag vet följer bloggen. Och som känner mig för den jag faktiskt är, en person med ett otroligt stort hjärta, omtanke och kärlek, till de som respekterar mig. Min självrespekt och självförtroende gör att jag utesluter de som missbrukar mitt förtroende. Jag har helt enkelt inte plats för dem. Har blivit för gammal för att ge personer som ljuger för mig en ny chans. Livet är så kort, det tror man inte när man är ung. Men det är det. Det var inte längesedan jag var småbarnsförälder, känns det som. Min yngsta blir 19 år! Så idag är jag hårdare i mitt val av vänner. Jag har redan de i mitt liv som betyder något. Har inget behov av att omge mig med ytligt bekanta bara för att, av den enkla anledningen, jag trivs med mig själv. Jag är nöjd med mig själv, tycker om mig själv, precis som jag är.

Det enda, absolut det enda jag skulle vilja ändra på...är min hälsa. Och eftersom detta inte går att bota, så gäller acceptans.

Så där, då har jag återigen pladdrat på om allt och ingenting :-D Jag gör nog slag i saken och sätter lösen ;-)

Av kenzie - Torsdag 2 feb 02:40

Då kör vi denna varianten inatt. Klockan är över 2 och jag är klarvaken. Fick skapligt ont under kvällen, vilket håller i sig och gör att jag inte kan sova.
Bara att gilla läget, har man kronisk värk så styr man inte sina dagar/nätter sjäv. Man får anpassa sig efter kroppen.

Vid halv tolv åkte jag till Mari, vi hade bestämt att jag skulle äta lunch där. Riktigt god mat bjöds det på. Så smarrigt :-D

Vi hann även pyssla en stund på utsidan innan hon skulle iväg.
Men Åsa kom och höll mig sällskap undertiden. Tjötade och grejade i stallet. Himla trevligt!

Efter en stund kom Nicole med två kompisar. Nicke hämtades direkt för att få lite massage och efteråt fick han på sig sitt tunt fodrade regntäcke.

Jag hade förberett kaffet, så när Mari kom hem igen, gick vi in och fikade. Go som hon är, slängde hon först ihop en sockerkaka :-D Blev en riktigt trevlig stund i stallet, god mat, kul och trevligt sällskap.

Så idag har jag gjort något jag sällan gör. Ätit lagad mat 2 ggr på en dag. Supergod middag blev det.

Imorgon åker jag och Mari för att hämta spån. Tur för oss som har värkande/krånglande kroppar att man inte behöver lasta på spånbalarna själv.

Undra om Tony vaknar till ifall jag kryper nära, vill somna så nära honom som möjligt.

Men oj, har ju helt glömt...jag har mailat vårt intresse på en häst. Jag och Tony är inne på att ha en gemensam häst :-D

Berättar mer, när jag själv vet mer...

Sweet Dreams!

Av kenzie - Onsdag 1 feb 07:12

Vi lade oss tidigt. Somnade relativt tidigt också. Underbart att somna tillsammans, nära varandra varje kväll.

Snart kommer nya sängen. Tony köpte en ny. Ut med det gamla för att leva i nuet ;-) Vi har även pratat om att ändra om i vardagsrummet. Temat blir western. Att vi skall flytta ihop, det är vi redan på det klara med. Men vi tar det lugnt, rusar inte in i något. Vi är så stärkta i våra känslor för varandra, så det behövs inte.

Dagens rubrik, vaknade vid 2. Slumrade till, tittade på klockan igen, 03:14. Blundade och 04:07 var jag klarvaken. Gick upp när Tonys alarm ringde. Tog mina mediciner. Drack kaffe och åt frukost tillsammans.
Han var inte kry, så får se om han grejar en hel arbetsdag. För gå till jobbet skulle han. Enveten <3

Åker till Mari lite senare, hon skall göra lunch åt oss. Gott att även fått rutin på att äta flera mål mat om dagen. Energi behövs. Och framförallt regelbundna måltider.
Att jag har fått något extra trivelskilo sedan jag träffade Tony, gör absolut ingenting :-D
Har än så länge aldrig mött/hört en man som inte vill ha en kvinna med former ;-)

Nu skall jag krama lite på min fina lilla Lycka, min följeslagare och vän.


Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se