Kenzie

Senaste inläggen

Av kenzie - 27 juli 2016 01:09

Har en sjukling här hemma. Nicole hostar och snorar, så hon är hemma och vilar. Hostan har hon gått med ett tag nu, så när hon även blev febrig tyckte jag att hon gjorde klokast i att faktiskt stanna hemma. Ingen som tackar henne för att hon går till jobbet sjuk. Att jobba i nästan 30 grader med en massa turister, när hon knappt orkar med sig själv är knappast någon hit.

Väl i stallet idag fick jag ett spontant ryck och följde med Anna på terrängträning. Så roligt, även om jag är en mesmorsa och tyckte det såg lite läskigt ut ;) Fart och fläkt! Bra upplägg på träningen måste jag säga då hästarna knappt blev svettiga. Mellan låren och under schabraken var de självklart svett. Var ju trots allt soligt, men fläktade skönt. En bra dag för träning och så duktiga de var. Glad att jag följde med :)

Och nu skall jag försöka sova, har inte gått så bra den senaste tiden. Så jag lär vara trött imorgon när jag åker till Jönköping för MR. Dags för ännu en röntgen av hjärnan.

ANNONS
Av kenzie - 26 juli 2016 01:44

I förra veckan på Nicoles lediga dag, åkte vi ut till Hånger för att hälsa på våra gamla grannar.
Det var med lite sorg i hjärtat som jag såg hur det såg ut på gården där vi bodde. Ingen ser efter huset och trädgården, totalt igenvuxet.

Nu fick även Nicole se Helenas söta föl. Vi fikade och sedan följde min lille gudson Erick med oss hem för att sova över. Blev en mysig kväll. Han är så rolig och charmig

Vi köpte pizza till kvällsmat och han satt som ett litet ljus. Såg en tecknad film och hade det bara väldigt mysigt. Efteråt tappade jag upp ett bad, innan vi kom hem till oss hade vi nämligen gjort ett stopp på High Chaparrals camping. Mina föräldrar var där med min brorson och en kusin till honom. Så Erick lekte och härjade med dem och ett bad kändes nödvändigt efter lek och pizza ;)

Dagen efter var det så mysigt att vakna upp till: Hej Nilla, jag älskar dig. Goa, goa unge <3

Och trots att min värk numera plågar mig dagligen, så åkte jag, Nicole och Erick till High Chaparral för att träffa mina föräldrar och barnen de hade med sig. Hur jävligt jag än mådde så var det fint att få umgås med så många som jag älskar. Erick var helnöjd. Jag köpte en liten revolver och skott. Och han rånade banken o fick ett chokladsilvermynt :)

Lunch åt vi allesammans i deras personalmatsal. Eftersom Nicole jobbar där och var med oss, så fick vi följa med henne och äta där. Barnen var lyriska då hela Daltongänget och Lucky Luke åt samtidigt som oss. Svårt att koncentrera sig på maten när det var busiga skådespelare runt omkring ;)
Efter ett antal timmar var jag genomsvett och trött. Tar på krafterna att hålla koll på småbarn, inte för att han var jobbig. Utan för att jag inte mår bra. Så vi lämnade Chappen och åkte till stallet. Där lekte Erick med stallägarnas son, han känner dem sedan tidigare, så han kände sig som hemma. Jag vilade och Nicole fixade stallet. På kvällen kom Helena och hämtade sin lille goding, så då fick vi en till liten kaffestund tillsammans.

Annars har veckan gått i hästens tecken och det känns. Har haft både Nickes och Monters boxar. Och i lördags var det Nickes och Impes.

Försöker även skritta Nicke så mycket jag kan. Inte helt smidigt, men jag kämpar på som alltid. Oftast med ett leende på läpparna. Skriver hellre av mig här än att berätta för alla hur jävla ont jag har numera (här är valfritt att läsa). Halveringen av morfinet var ingen höjdare, nu minns jag med råge varför läkaren skrev ut det.

Jag umgås mer än gärna med Nicke, men det är enklare att göra det när Nicole är med. Då kan jag bara njuta av honom utan att göra något som ger mer värk efteråt.

Funderar även hur jag kan göra för att få ner hästkostnaden. Nicole jobbar nu, men det är småpotatis de tjänar på Chappen. Och då hon betalar ännu en veterinärräkning denna månaden, får jag ta stallhyran.
I Vällersten betalade vi 700:- i stallhyra, fint nymålat stall, fin paddock, spån (obegränsat), 3 fodringar och in och utsläpp ingick. Kraft köpte man själv och hökostnaden delade vi på. Så då betalade jag aldrig över 900:- i månaden. Hoppas innerligt att Nicole får jobb i höst, för jag vill inte behöva leta efter billigare alternativ då vi har så nära nu till Nicke.

Stallet i Vällersten och 3 av familjens 4 barn :)


Och nu i lördags var det äntligen dags för Bruce Springsteen. Mina föräldrar var så himla söta och bjöd oss på detta. Vilken kväll det blev! Mina kära ungdomar hade också trevligt, innan konserten så satt vi på avenyn tillsammans med mamma, pappa och Ingela. Jag och pappa var de som körde, så dom andra njöt av öl och cider ;) Sedan promenerade vi till Ullevi där det var långa köer för att komma in. Men väl värt det!

Vi fick gå ut och vila en stund, jag hade så inåtahelvete ont i kroppen. Men ändock så glad!

Blev en toppenkväll och vi var hemma runt halvtretiden på natten. Sova kunde jag inte...så vid 5 gjorde jag kaffe. Vid halvsju åkte jag och gav hästarna mat. Sedan körde jag Philip till jobbet. Tillbaka till stallet för att släppa ut hästarna. Och tog ut Nicke på en skrittrunda. Resten av dagen mådde jag röv rent ut sagt.

Livet är inte så enkelt med en kropp som alltid gör ont, men jag försöker att alltid göra det bästa av dagen ändå. Och framförallt hålla humöret uppe :)

ANNONS
Av kenzie - 18 juli 2016 00:43

Ligger i sängen, klockan ringer om 5 timmar och jag kan verkligen inte sova. Ryggen gör så förbannat ont. Och jag vet varför. Nedtrappningen av morfinet har absolut gett mig mer värk. Sedan jobbar Nicole även i år med hästarna på Chaparral och undertiden har jag ansvaret över Nicke. Verkligen ingen bra kombo. Men jag älskar både dottern och hästen, så därför biter jag ihop. Att jag sedan inte klarar något annat, så får det vara denna sommaren helt enkelt.

Som ensamstående förälder gör jag allt vad jag kan för mina barn. Och det är inte lätt alla gånger med all denna värk. Att sedan ekonomiskt bidra som sjukpensionär är än värre! Och det smärtar mig att jag drar och alltid har gjort, det tyngsta lasset. Ett sk. underhållsbidrag är lindrigt. Och jag själv kan känna att hade det varit tvärtom, att jag hade en bra lön och den andre föräldern levde på en sjukpension, så hade jag hjälpt mina barn ännu mer! Bitter?! Ja, på den biten. Inte för min egen skull utan för mina barns.

Och jag önskar så att deras far någon gång hade frågat om han hade kunnat hjälpa till för att underlätta. Visst, hästen är inte hans intresse. Men det är hans förstfödda dotters högst älskade häst. Om han visste så mycket gott denna häst har fört med sig. Istället för att festa var och varannan helg, så har vår dotter haft ett intresse, ett ansvar , och som hon har växt genom detta. Att ansvara för ett djur på nära 600 kg kräver en del av en.
Under dessa år som hon har haft Nicke, har hon om och om igen gjort mig så stolt. Och jag har självfallet njutit av varje stund vi har tillbringat tillsammans i stallet. Så mycket frisk luft och motion istället för att sitta inomhus framför en dator eller tv. Hur kan man inte vilja bidra till sin dotters intresse. Jag fascineras över de pappor som gladeligen betalar för sina barn, framförallt när de verkligen har ett stort intresse i sina liv. Samtidigt som jag önskar min egen dotter detsamma.

Och jag är så ofantligt stolt över min älskade dotter som helt själv betalar för Nickes veterinärkostnader. En summa som kommer landa på ca 9000!

Jag går på knäna och får sitta hemma denna sommaren då jag med en sjukpension betalar stallhyran, transportkostnaderna och Nickes mediciner när hon får betala veterinären. En summa på ca 6000:-

Bitter?! Nej, det är nog fel ord ändå...ledsen är mer korrekt. Ledsen att jag inte kan hjälpa henne ännu mer <3 En sådan duktig dotter med ambitioner och ansvarskänsla är värd all hjälp i världen anser jag. Så skötsam, så duktig!

Med Nicke går det sakta men säkert åt rätt håll med, tack o lov. Ett andra återbesök skall ske. Och vi hoppas då få ännu bättre besked. Han är inne på sin andra månad med skritt på hårt underlag. Nästa månad får han även börjas arbetas lite i skritten. Efter tredje besöket på Husaby Hästklinik hoppas vi på att han även får trava lite <3 För energi i överflöd har han nu.

Med facit i hand, jag har två fantastiska barn och det är egentligen det enda som betyder något. Det har under alla år varit vi tre och dom gör mig stolt mest hela tiden. Philip har under sin korta tid på sitt jobb blivit arbetsledare. Nu är det bara körkorten kvar. Där är det tyvärr återigen min värk som sätter käppar i hjulen. Koncentrationen brister ofta när man har kronisk värk, att göra tre saker på en o samma gång blir svårt. Att lära ut, hålla koll på den som kör och övrig trafik stressar upp mig. Där hade vi behövt massor av hjälp så att dom får sina körkort <3

Det var skönt att släppa lite på ventilen. Nu ringer klockan om 4 timmar och 20 minuter. Dags att ge sömnen en ny chans. Oxyn har gett lite lindring, så förhoppningsvis...

Av kenzie - 20 juni 2016 21:18

Nya adressen är klar, men har inte haft energi att starta upp nya bloggen. Kommer iofs se likadan ut. Men gammalt blir kvar i denna bloggen och nytt i den nya. Som att vända blad, ett nytt kapitel. Två förhållanden med tråkiga slut blir lämnade för alltid i denna bloggen vid bytet. Två personer som låtsades visa samma moral som min när det kommer till otrohet. Två personer som gjorde mer skada, än någon annan tidigare gjort. De två som utgav sig för att vara någon de inte var. Där båda tyckte att otrohet var ok istället för att avsluta relationen innan. Jag föraktar sådana människor. Fega kräk som anser sig ha rätten att skada en annan människa känslomässigt, fega genom att inte ta steget ur ett förhållande innan de har hittat någon annan att gå vidare till. Två personer som saknar emotionell intelligens! Vuxna män som beter sig som ungdomar...visst tar man skada av sådana här avslut. Sedan kan jag iofs känna att det har stärkt mig. Dessa två har fått mig att inse hur otroligt skönt det är att bara ha mina barn att lägga min energi på. Att bo själv med mina två ungdomar är underbart och jag kan bara blicka bakåt och inse att jag var alltför godtrogen. Och att man skall lära känna en tilltänkt partner en längre tid innan man ens planerar att flytta ihop. Hade jag det, hade jag kanske även hunnit få höra det jag senare fick höra om dessa två... Nummer ett fick jag höra av flera, var känd här i stan som en kvinnotjusare som lägrade kvinnor åt höger o vänster. Stämde! Nummer två, går inte in på det då det inte är några snälla ord. Men att jag borde ha medalj som stod ut såpass länge, har jag fått höra av några av tvåans tidigare arbetskamrater. 


Har även funderat på att helt enkelt sluta blogga...därför blev jag lite glad då en annan bloggare lade till mig på FB. Kul att kunna följa hennes liv med sina djur där, då jag blivit urusel på att läsa bloggar!


Så får se hur jag gör när jag börjar må lite bättre...

Av kenzie - 15 juni 2016 01:10

Måste verkligen sova då min läkare skall ringa imorgonbitti. Har mått och mår skit under en alldeles för lång period nu.

Orkar inte må så här längre. Utöver stunderna i stallet, så vilar jag. Väldigt less på min livssituation nu...

Samtidigt tacksam över mina älskade barn som har överseende med mig. Men vill orka/klara att leva lite mer än jag gör, inte bara för min skull, utan även deras <3

Av kenzie - 6 juni 2016 00:50

Att solen värmer oss just nu har väl ingen missat ;)

Tyvärr är jag i stort sett trött hela tiden, så får inte utnyttjat vädret som jag hade önskat.
Men två väldigt korta promenader blev det idag. Och det är ju absolut bättre än ingen alls.

En promenix med fina, fina Nicke blev det. Att han är uttråkad nu märks tydligt. Gick och småkivades med Nicole ;)

Och en liten rastning av Luna och Lycka följde jag med Philip på.

Vad vore livet utan dessa underbara barn och djur. Det är tack vare dem jag går upp ur sängen och bestämmer mig för att kämpa. Kämpa emot känslan av att vilja ge upp när smärtorna är som värst. Det är dom som ger mitt liv betydelse! För som sjukpensionär känner man sig rätt liten och obetydlig. Man är ingen utan ett arbete, jo...en förbannad jävla belastning för samhället. Så det är inte bara smärtorna jag slåss mot dagligen, utan många känslor också. Så kanske inte så konstigt att jag reagerar starkt på en del kommentarer jag får höra...

Nu skall jag försöka och hoppas få lite sömn. För först skall jag köra Philip till jobbet (börjar innan bussarna har börjat gå). Och lite senare är det dags att köra Nicole till sitt jobb.

Varför har inte mina ungdomar körkort? Ja, inte för att dom är lata! Utav den anledningen att jag oftast är dålig, har svårt att hålla fokus på mer än en sak åt gången. Konstant värk gör mycket med en människa. Så att hålla uppsikt på trafiken, samtidigt som jag skall hålla uppsikt på den som övningskör och samtidigt lära ut något är oftast övermäktigt. Och tyvärr skall de bekosta sina körkort själv, önskar så att jag hade möjlighet att hjälpa dem med den biten. Men det är inte lätt när man som förälder i alla år fått stå för diverse utgifter själv för barnen. Jag har i alla år önskat dem så mycket mer än vad jag som ensam och sjukpensionär har kunnat ge dem. Ändå har jag i alla år haft de finaste barnen. Är så oerhört stolt över dem!

Fick ett sådant fint meddelande idag på messenger igen. Blev glad, tack gumman. Jag behövde höra det <3 Kommer svara dig imorgon.

Av kenzie - 4 juni 2016 22:48

Kommer byta blogg inom en vecka. 


Detta är min ventil, här lyfter jag på locket och avlastar mig från mina känslor och tankar. 

Har varit dålig en mycket lång tid nu och det tär på mig. Är less på att människor som inte har en aning om hur det är att leva med konstanta smärtor, att inte vara förmögen att arbeta, att inte ha ett socialt liv i form av arbetskamrater, dömer mig. Och jag är samtidigt tacksam över de som förstår och de som för fullt ställer frågor till mig för att kunna förstå. Eller som person som skrev till mig på messenger ikväll, har fått lov att återge meddelandet här.


Hej Nilla, ville bara säga att jag saknar... Men så slog det mig samtidigt som jag skrev, att om jag saknar dig...tänk hur många du måste sakna när du går in i dina skov. Och plötsligt så kändes inte min saknad så viktig längre. Så istället skriver jag om det ;) Hej, Nilla! Ville bara säga att du finns i mina tankar och jag finns här när du mår bättre. Det får ta den tiden det tar <3 Tills dess skriver jag lite med dig här, så träffas vi när du mår bättre.

Du är en kämpe och det viktigaste är att du lägger din energi på dina två fina barn när du mår som sämst!


Skrev nog tjugo hjärtan tillbaka! För det var så klockrent!!! Tack, du satte huvudet på spiken ;)

Kommer till dig först av alla när jag mår lite bättre :D


Kommer meddela min nya bloggadress till er via era bloggar. Ni som inte har blogg kan skriva era mejladresser, så skickar jag länken. 
Av kenzie - 4 juni 2016 16:34

Idag är det Annas examensfest, önskar så att jag hade orkat att närvara. Istället sitter jag här i skuggan på balkongen. Var länge sedan jag hade en bra dag nu.
Skönt ändå att Anna vet hur jag har det, så slipper man få dåligt samvete för att man inte mår bra. Det räcker liksom med de dagliga känslorna som man brottas med. Sorgen över att leva med detta helvete, känslan av att aldrig räcka till. Det är ett stort känsloregister jag brottas med dagligen. Känslor som endast en person som också är sjuk och sjukpensionär kan förstå. Och när man känner att man successivt bara blir sämre och sämre, ja då gör det riktigt ont i själen.
Så jag behöver verkligen inte människor som spär på dessa känslor, behöver inte människor som ger mig dåligt samvete. Mår redan dåligt varje dag numera. Och då menar jag med min värk och de känslor den för med sig.

Att vi blev tvungna att flytta har jag accepterat, även om jag självfallet saknar mina grannar, så trivs vi här. Och mina kära ungdomar trivs så mycket bättre här. Förstår dem, då de med dessa otroligt bra bussförbindelser nu har fått ett större socialt liv.

Nu skall jag bädda ner mig och försöka blunda några timmar. Känner mig lättretlig, något man lätt gör när man har sovit för lite och har ont hela tiden. Också en anledning till att jag isolerar mig så mycket numera. Minsta lilla kan reta upp mig och allra helst om någon säger något om min sjukdom. För detta är mitt helvete, allt jag behöver just nu är förståelse och en gnutta empati. Kritik kan jag ta min bra dagar, nu går det inte alls. Så håller mig här eller med de goa som frågar i hopp om att förstå min situation så gott de kan. Eller de goa som bara skriver "tänker på dig" Värdesätter detta mycket, skönt med omtanke utan krav, eller text som ger mig samvetskval. Tack <3

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se