Kenzie

Senaste inläggen

Av kenzie - 18 oktober 2016 18:05

Idag var det meningen att jag, Nicole och Anna skulle åka till Liseberg. Där skulle vi möta upp Martin och hans döttrar. Vi skulle vara testpersoner tillsammans med andra inbjudna inför Lisebergs Halloween helg. Jag hade sett fram emot detta väldigt mycket. Var där förra året och tyckte det var riktigt kul att bli skrämd. Så när Nicole kunde fixa in oss för att vara testpersoner, blev jag förväntansfull.

Tyvärr blev det som oftast...jag ligger hemma och är dålig. Förutom ett besök på apoteket, så har jag inte varit utanför dörren. Värst är yrseln och illamåendet.

Men Nicole och Anna åkte iväg och träffar dom andra ikväll, så jag hoppas dom blir skrämda även för min del.

Fått ta utav pengarna som skall gå till min restskatt för att klara denna månaden. Så less på detta!

Vill vara positiv, men det går verkligen inte alltid.

ANNONS
Av kenzie - 17 oktober 2016 20:56

Jag är inte glad alls i detta halvåret. Visst är det vackert ute med höstens varma färger...men kylan, blåsten och det kalla regnet. Jag klarar det inte! Min kropp har slagit bakut med sin fulla kraft. Har så förbannat ont, i nacken, ryggen, händerna, ena knät och konstant huvudvärk.

Visst jag ler mellan varven, men helst vill jag bara gråta. Jag vill så mycket, men det går inte. Spänningarna i nacken ger mig yrsel och illamående.

Jag ser fram emot saker, men oftast blir jag besviken då jag får avboka pga mitt mående. Av den anledningen tackar jag väldigt sällan ja till något, för inte nog med att jag själv blir ledsen, så blir andra runtomkring mig besvikna. Detta har jag skrivit om innan, förr tog jag väldigt illa vid mig vid dessa tillfällen. Blev så ledsen men även samtidigt arg över kommentarer som jag fick höra. Det kunde låta så här:

- Åh vad besviken jag blev nu
- Nu gjorde du mig ledsen
- En liten stund klarar du allt
- Och jag som redan har handlat
- Men igår var du ju pigg

Idag orkar jag inte bli så upprörd, däremot drar jag mig fortfarande undan dessa människor. Det räcker att jag brottas med en massa egna känslor såsom frustration, sorg, saknad, längtan och ilska när jag har som ondast.

Idag hade jag vissa saker att göra, hade det inte varit för dem hade jag legat kvar under mitt varma täcke, hela dagen.
Men fick ordnat med receptförnyelse, köpt magnesium i hälsokostbutiken. Och inser att jag måste börja äta en annan kost. Till största delen vegetarisk med inslag av lax. Jag vet ju redan allt om kostens vikt. Bara dags att ta tag i det igen...

Ekonomin är en annan femma. Så taskig ekonomi som jag har sedan början av sommaren har jag aldrig haft. Måste göra lite förändringar för att få ned kostnaderna. Håller på att kolla alternativ. Mår jag någorlunda, så finns det ändå inga pengar att göra något för. Nu har jag ventilerat för denna gången...

ANNONS
Av kenzie - 4 oktober 2016 23:25

...kyla och blåst. Och detta är bara början på vad som komma skall. Inatt blev det återigen knappt någon sömn. Vände och vred på mig. Nacken var värst. Natten blev lång, men Martin sov här, så jag höll om honom de stunderna som jag låg åt hans håll. Blev genast lite mysigare att ligga vaken med värk <3

Efter att alla hade åkt iväg till jobb och skola, så somnade jag äntligen en stund. Vaknade dock svintrött och med samma värk.

Måste verkligen se till att mina kära ungdomar får sina körkort snart. För hur mycket jag än tycker om att vara i stallet, så hade det varit behövligt att vara hemma när jag inte mår bra. Och de morgnar Philip börjar före bussarna har börjat gå, hade det varit bra om han kunde köra själv. Med tanke på att min allra sämsta tid på dygnet är just morgon och förmiddag. Det är då jag behöver vila som mest och få ha mina rutiner i lugn och ro.

Fick gosat lite med Nicke idag, känns gott i själen. Han är för go den hästen. Och även om vi får försaka så mycket för att ha honom, anser jag det vara värt det.

Dags att se om jag kan få sova lite, för imorgon är det dags för Monters återbesök i Kungsbacka. Och på torsdag är det fullt upp med. Kastrering och koll av tänder på hästar i stallet. Och på kvällen kommer Martin med en större säng till oss.

Nattinatt <3

Jodå, visst åt vi kanelbullar idag ;-)

Av kenzie - 24 september 2016 11:59

Igår låg jag hela dagen. Kom upp ur sängen vid 18:30. Tack vare Anna kunde jag lyssna på min kropp. Blev så glad när hon ringde och sa att hon tog Nicke så att jag slapp åka ut <3

Idag är jag något bättre, men har vilat hela förmiddagen. Har iofs dammsugit och tvättat två maskiner. Däremellan har jag legat tillsängs.

Blir ett besök i stallet senare och jag hoppas komma ut på Nicke. Travintervaller som gäller, hästens bästa i första hand <3

Av kenzie - 23 september 2016 12:06

Har fått i mig lite kaffe och smörgås. Sitter fortfarande i T-shirt och trosor. Så skönt att Nicole rastade hundarna innan hon åkte till sin pappa. För idag gör det ont. Och jag är så trött, så, så trött.
Slängde upp samma bild på fb, idag vann fibron över mig.
Nåväl, en dusch och sedan stallet. Det får ta tid där idag...men jag vet ju, att hur pissigt jag än mår, så blir jag gladare när jag väl är där. Älskar att vara med Nicke. Denna underbara häst.

Av kenzie - 5 september 2016 02:10

Känt mig piggare idag och varit ganska så aktiv. Det blev ett besök på Charlies tillsammans med Nicole och Anna. På hemvägen stannade vi till i Vaggeryd där det var hopptävling. Tog en fika där och hade det gott i solen. Så mycket häst blev det inte då vi upptäckte ett par med en dvärgpinscher tik och tre elva veckors valpar. Något så sött! Pratade länge och väl med paret och gosade med valparna. Mys! Sedan blev det stallet. Då var jag ordentligt trött, men ändå väldigt skönt att vara på plats igen. Anna red igenom Nicke. Alltid lika go den tösen, hon gör så otroligt mycket för oss. Idag, ja jag har ju inte somnat än, så natten har gått över till en ny dag...så är det Anna som kör oss och Nicke till Husaby Hästklinik. Dags för vårt tredje besök och förhoppningsvis det sista.


Nu skall jag dunka huvudet i väggen, för jag behöver verkligen sova!!! Klockan ringer om två timmar. Skall köra Philip till jobbet och vid åtta skall vi vara i stallet. Tio åker vi mot Husaby med Nicke.

Så godnatt/godmorgon ;)

Av kenzie - 4 september 2016 10:32

Fast ändå inte. Igår satte jag på lägsta dosen morfinplåster. Jag uthärdade inte smärtorna :( Kanske behövde jag bli påmind om varför plåsterna skrevs ut till mig från första början. Det var för de dagliga smärtorna. Värken kan jag hantera relativt bra. Men smärtorna som gör att jag ligger vaken om nätterna, då det känns som någon kör tusen knivar i ryggen på mig. Dessa klarar jag inte att hantera. Jag vill bara dö! Då är morfinet ett bättre alternativ. Började med medicin för att få igång magen istället. Morfin gör en nämligen förstoppad. Och jag har diagnosisterats med IBS. Så nu får jag jobba på att få magen i bättre skick istället.

Av kenzie - 2 september 2016 13:42

Fredag. Ont, ont, ont. Nu minns jag varför läkaren satte mig på morfin 24/7. Smärtorna som aldrig avtar. Värken kan jag uthärda, men smärtorna...de som gör att jag vänder och vrider mig hela nätterna. Det är detta som är så tufft att leva med. Så idag kände jag mig tvungen att ta en Oxy. Tack o lov, lite lindring!

Men jag skall klara livet utan morfinet. Vill inte längre känna att jag bara existerar, känna mig dimmig i huvudet. Jag vill se klarare på livet, vara med på ett annat sätt. Är övertygad om att det är morfinet som har gjort mig apatisk under flera år.

Nu har jag inte varit i stallet sedan i söndags, som jag saknar Nicke. Är ju van vid att träffa honom dagligen. Att komma ut några timmar och umgås i stallet, saknad <3

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se