Kenzie

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2017

Höst

Av kenzie - Måndag 7 aug 00:55

Hade vi någon sommar i år? Det känns inte riktigt så. De dagar som var varma, de var så få. Och vädret har påverkat mig så mycket. Snabba växlingar. Att få lindring av värme har uteblivit och jag har mått som resten av året. Dåligt.


Måste ändå säga att jag är glad över de jag har i mitt liv, de som tillåter mig att få mina downs. De som anstränger sig att förstå och tänker till innan de säger något. Så att jag slipper må ännu sämre när jag har som mest värk. 

Tony min klippa som inte har fått se mig på över två veckor pga hur jag mår och ändå inte tolkar in saker och ting fel. Han gör det inte värre för mig genom att ifrågasätta varför jag behöver vara själv. Han finns där i bakgrunden hela tiden och ger mig kärlek på håll. 


Jösses som saknar jag Nicole, nu har hon varit i Dalsland och jobbat i en hel evighet känns det som. Ser verkligen fram emot att hon kommer hem, våra goa stunder i stallet. Som jag saknar det!


Men det har fungerat riktigt bra med Nicke i sommar. Nu är ju inte jag den som kan en massa när det kommer till ridning. Och det har jag aldrig utgett mig för att kunna. Däremot suger jag åt mig information, läser, frågar och vill göra det bästa av det jag kan. Och eftersom jag inte är skolad i engelskridning, så gör jag så gott jag kan.

Jag vet i varje fall hur en häst inte skall se ut när den rids. Och människor som tror sig kunna som lägger ut bilder på hästar som absolut, verkligen inte går i form. Av dessa bilder har jag också lärt mig en del. 


Jag rider ju alltid i westernutrustning och det är något Nicke gillar. Vad jag har gjort i sommar är att använda mig av naturen. Ridbana är inte min grej! Så rakt ut i skogen. Men först för att komma dit, så har vi en bra bit på asfalterad väg. Toppen, hårt underlag. Väl framskrittad när vi kommer fram till skogen. Vi går i lingon och blåbärsris, över stockar så han får lyfta på benen ordentligt. På stigen kör vi tempoväxlingar, även i skritt. För skritten är något som är underskattat. Och jag använder mig av träden för att böja honom ordentligt. En kanonbra galoppsträcka finns det med. Så klättrar vi i en backe. Han håller mer än gärna huvudet sänkt mest hela tiden, men ibland får jag hjälpa honom lite på traven. 

           

På dessa bilder är det dock Nicole som rider ;)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kenzie - Torsdag 27 juli 01:30


Somnade visst gott på sängen när jag lade mig för att läsa lite. Datorn står på, hm...den skall ju stänga av sig själv när den har var inaktiv? Tänker inte resa mig för att stänga av den. Fb står på och tänker inte fastna där. Så jag ligger kvar här ...

Av kenzie - Tisdag 25 juli 02:39


Slumrat på soffan, fick lite migränkänningar. Varit lite för aktiv i helgen trots att kroppen hade behövt vila. Men så är jag som jag är. Hjälper gärna de som betyder lite extra för mig. Så tillsammans med Nicole har jag varit, häst, ponny, föl, ka...

Av kenzie - Torsdag 20 juli 03:16


Hamnade här efter att ha insett att värken ställer till det. Svårt att komma till ro när det gör ont från topp till tå. Låg länge i sängen innan jag gav upp... Tony var lika go som alltid, gjorde lite kaffe åt mig och jag satte mig sedan och spelade ...

Av kenzie - Fredag 7 juli 03:21


Ligger vaken, lyssnar på Bamse som drar timmerstockar. Han snarkar och fiser värre än en stor karl. Bamse är sonens flickväns labrador. En rar gammal hane på 10 år.Sömnen lyser med sin frånvaro, svårt att komma till ro när det gör ont hela tiden.Men ...

Av kenzie - Söndag 25 juni 01:38


Är kass, ännu värre än tidigare. Stänger inne allt, orkar inte prata. Visste att jag skulle rasa efter bal och student, men inte så här hårt. Sedan räckte det att jag gjorde lite extra i stallet för att däcka mig helt. Midsommarafton tillbringade j...

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se