Kenzie

Direktlänk till inlägg 21 april 2017

Tänkte vara tyst - men ångrade mig!

Av kenzie - Fredag 21 april 00:47

http://battrehalsa.nu/lakaren-har-en-kronisk-sjukdom-har-kommer-11-saker-hon-vill-att-du-ska-veta-om-livet-som-sjuk/

Behöver uppdatera mig själv ibland när de jobbigaste perioderna kommer...och även om jag förklarar gång på gång för andra, så finns det de som ändå aldrig förstår! Utan vänder sin saknad och längtan till elakheter och förtal. En paus från alla sociala medier av mig, vilket jag inte upplyste någon om, ledde till att jag på insta kunde läsa att jag var ett pack. Vid konfrontation visade det sig att personen trodde att jag tagit bort denne och dennes familj från FB. TRODDE! Och istället för att fråga drar man igång sina egna tolkningar och spyr ur sig dumheter. Bara en vecka tidigare blev jag så väl omskriven på dennes blogg för att nästa vara en idiot och pack, tillsammans med några till personer som råkade ut för dessa egentolkade saker. Efter att gång på gång förklarat att min energi inte räcker åt alla, pga det som tas upp under punkterna i artikeln, så har jag upprepade gånger sagt att det är ok att komma till oss när vi är i stallet. För det är där jag är tillsammans med Nicole och får mitt lilla sociala behov täckt. Det är vad jag orkar med. Och jag har under några år valt att lägga den lilla energin där. Då det personligen ger mig så mycket, ren skär friskvård. Det som gör mig så ledsen och besviken är att personen ifråga innerst inne vet om allt detta. Att jag umgås i stallet och efter det får jag vila min kropp och knopp igen i hemmets lugna vrå. Så har det alltid varit. Denna gången varken orkade jag eller ville förklara då jag gjort det så många ggr sedan flytten. Och när det skrivs elakheter och rent förtal, då finns det inget mer som jag vill lägga någon del av min lilla energi på mer.

Och artiklar jag delar på FB, är sådana som intresserar mig. Inget annat! Om någon tar åt sig, så finns det kanske en anledning till det. Men jag kan inte ta hänsyn till att någon av de över 400 personerna på min fb tar det personligt. Det är alltifrån fibromyalgi, stora blodmasken, travbanors feldoseringar, hovar (än mer intressant efter Nickes senskada), bett (då vi lärde oss mycket efter vet. Ulrikas senaste besök) och unghästar. Vi har ju Nicke på ett stuteri, så självklart vill jag lära mera nu när jag har förmånen att ha någon att lära utav. Så att läsa en artikel, dela för att jag tycker den är intressant och bra, har inte med någon direkt annan person att göra. Om så var fallet borde jag fått fan även av de westernryttare jag har på fb, de som rider sina tvååringar. Men tror man på det man själv gör och anser det vara rätt, så hänger man inte upp sig på en delad artikel på någons fbsida.

Hade egentligen inte tänkt yppa ett ord om detta, men efter lite sömn och mycket värk blev jag irriterad ju mer jag tänkte på det.

Så att pga kronisk värk inte ha den energin man önskar, att inte klara av att flänga runt eller ha flera bollar i luften samtidigt gör en inte bara ledsen och deprimerad i perioder. Utöver det skall man stå ut med andra människors dumheter också. Tillslut drar man sig undan och slutar att förklara. Livet blir enklare så.

Och när en person bara ser det den har gjort för någon annan och inte det den har fått tillbaka. Då är det inte vänskap det handlar om. Jag vet och har vett att uppskatta den hjälp jag fått. Och det visade jag genom att ställa upp som barnvakt, djurvakt, stötta när det var kämpigt, gav bort en kamera värd nästan 4000, en cakepopmaskin, barbord och stolar, ett sexkantigt akvarium med ljusramp, pump och ett svart tillhörande pelarbord, en väldans massa stolp, tråd, aggregat med batteri och diverse hästsaker från min dotter.
Jag visade verkligen tacksamhet!

Att jag sedan tvingades flytta 3,5 mil och inte var tillgänglig på samma sätt längre pga ekonomi och mående, kunde inte tas. Lämnade sällan hemmet då jag bodde där heller, av samma orsak. Men ser man bara sin egen saknad av något man hade, och inte lyssnar på det jag faktiskt säger. Så går det inte att ha någon relation. Börjar man sedan använda sina barn som vapen för att ge mig dåligt samvete. Då stänger jag av helt!

Ändå vet denna person att jag är såpass dålig i perioder att det kan gå veckor innan jag går utanför dörren. Jag har öppnat mig totalt och berättat hur jag verkligen mår.
Inget jag gör på fb och helst inte här heller!
Men, jag lever på knappt 10.000 i månaden. Som sjukpensionär åker man dessvärre på restskatt år efter år. I år hamnade den på dryga 10.000:- Pengar jag inte har. Efter samtal till fk där jag måste be dem dra mer skatt, kommer jag ha dryga 9000:- att leva på. Så jag lever med en konstant stress pga min dagliga värk och ekonomi. Jag behöver därför inga komplicerade människor i mitt liv. Och absolut inte sådana som far med osanningar, såsom att jag pratar skit. Att uttrycka sig om andra gör alla, kan man stå för saker och ting anser jag det inte vara skitsnack. Men personen glömmer uppenbarligen själv att denne har ventilerat personer med mig, både familj, släkt och vänner. Sorgligt men sant!

Så med facit i hand känns ett avslut bäst. Även om det är sorgligt att en persons egna tolkningar ledde till detta. Det hade aldrig behövt bli så. En vänskap kan finnas även om man bara träffas några gånger per år. Och jag är idag än mer tacksam till alla dom som verkligen förstår och allt är som det skall när vi väl träffas, även om det har gått ett år.

Dagens visdom, skapa inte dina egna sanningar, fråga berörd person istället. Och hur ledsen, besviken eller arg du än är, kalla inte andra människor för pack, idioter och andra dumma ord. Det går sällan att reparera en relation efter något sådant.

Nu släpper jag detta för gott!

Ett tillägg, alla kostnader för hästen sköter min dotter själv.

 
ANNONS
 
Ingela

Ingela

Onsdag 24 maj 22:55

http://ingelatherese.blogg.se

kenzie

Onsdag 24 maj 23:27

???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kenzie - Måndag 7 aug 00:55


Hade vi någon sommar i år? Det känns inte riktigt så. De dagar som var varma, de var så få. Och vädret har påverkat mig så mycket. Snabba växlingar. Att få lindring av värme har uteblivit och jag har mått som resten av året. Dåligt.   Måste ändå ...

Av kenzie - Torsdag 27 juli 01:30


Somnade visst gott på sängen när jag lade mig för att läsa lite. Datorn står på, hm...den skall ju stänga av sig själv när den har var inaktiv? Tänker inte resa mig för att stänga av den. Fb står på och tänker inte fastna där. Så jag ligger kvar här ...

Av kenzie - Tisdag 25 juli 02:39


Slumrat på soffan, fick lite migränkänningar. Varit lite för aktiv i helgen trots att kroppen hade behövt vila. Men så är jag som jag är. Hjälper gärna de som betyder lite extra för mig. Så tillsammans med Nicole har jag varit, häst, ponny, föl, ka...

Av kenzie - Torsdag 20 juli 03:16


Hamnade här efter att ha insett att värken ställer till det. Svårt att komma till ro när det gör ont från topp till tå. Låg länge i sängen innan jag gav upp... Tony var lika go som alltid, gjorde lite kaffe åt mig och jag satte mig sedan och spelade ...

Av kenzie - Fredag 7 juli 03:21


Ligger vaken, lyssnar på Bamse som drar timmerstockar. Han snarkar och fiser värre än en stor karl. Bamse är sonens flickväns labrador. En rar gammal hane på 10 år.Sömnen lyser med sin frånvaro, svårt att komma till ro när det gör ont hela tiden.Men ...

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Nicoles häst

 

 

Nicke 

Ras: Arab/Nordsvensk

Kön: Valack

Född: 2006


Livet i Småland och när smärtan blir en del av livet...

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Kenzie med Blogkeen
Följ Kenzie med Bloglovin'

Copyright

Copyright all rights reserved.

 

Vill bara förtydliga att detta gäller ALLA bilder på denna sidan. Alltså får inga bilder användas utan tillstånd från oss!

I Sverige fungerar lagen som så att även om bilderna inte är markerade med copyright gäller lagen om upphovsrätt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se